Er din Joomla side sikker?

hacked-nyheter

Har du en Joomla versjon 2.5.* ?
Denne versjonen av Joomla får ikke noe support siden den 31.desember 2014. Det vil si du får ingen sikkerhet at din side ikke blir hakket av folk som tester alle sikkerhetshull i et system.


Ofte er det folk rundt omkring i verden som prøver på en eller annen måte å sjekke om filrettigheter tillater å laste opp en fil. Lykkes de så er det sikkert kun noen få minutter til siden din viser en ny startside med noen ganger en melding at siden er hakket.

 


Administrerer du serveren eller nettsiden din selv så har du mulighet til å se loggene av serveren din. Sjekk en gang error.log og access.log. Der får du informasjon om IP adresser som prøver å finne et hull ved å prøve forskjellige lenker til for eksempel en adminside, setupside eller mange andre forskjellige sider som kan være tilgjengelig.

 

Har du en Joomla versjon 3.0.* til 3.3.*?

Disse versjonene blir ikke patchet eller oppdatert mer. Selv om du tror du har jo Joomla 3 så er det ikke det samme som den siste versjonen 3.4.5

Den 22. oktober kom en sikkerhetsoppdatering. Har du den nyeste versjonen? Det er viktig å følge med oppdateringer av systemer. Uansett om det er en WordPress, Drupal eller Joomla installasjon. Disse systemene er vedlikeholdt av mange utviklerer på frivillig base og de hjelper med å lukke sikkerhetshull så fort som mulig.

For å se hva som er din versjon av Joomla er det bare å logge deg på administratorside og nederst til høyre finner du din joomla-versjon.

Ønsker du en oversikt av Joomla versjoner kan du se de på Joomla! CMS versions.

Trenger du bistand for å vedlikeholde Joomla eller WordPress systemet ditt?

Ta kontakt med oss. Vi kan Joomla og vi kan WordPress!

Kontakt

born2vision

Wolfgang Born
Mobil: 998 70 443

Ulstadvegen 3
7640 Klæbu

Epost: post@born2vision.no

OrgNr: 912 473 007